Aktiviteter

Castello di Vaglio Serra passar lika bra för en lugn och vilsam långhelg, som för en aktiv semester med aktiviteter som vandring, cykling, golf, vingårdsbesök, turer till Medelhavet eller skidåkning i de omgivande bergen.

Golf

Golfbanor
Feudo D’Asti 35 km
Le Robinie 160 km (10 min från Malpensa)
Margara 30 km
Villa Carolina 45 km

Fler golfbanor i området

Festivaler & evenemang

Asti- och Alba-trakten har många årligen återkommande evenemang som brukar vara verkliga upplevelser. Vår egen by, Vaglio Serra, bjuder på folkfest med mat, dryck och underhållning i mitten av juli. I oktober-november hålls den berömda tryffelfestivalen i närbelägna Alba, ett evenemang som drar till sig gäster från hela världen. För den som söker en mer fartfylld upplevelse rekommenderar vi hästloppet Palio di Asti med tillhörande festival i september.

Varje år i november hålls också en välbesökt Barbera-vinfestival. Besök gärna den regionala turistbyrån i Nizza Monferrato, eller gå in på http://www.piemontemio.com/events/.

Juni

Alba Jazz Festival – Jazz around the city of Alba

Juli

Alba Music Festival – series of concerts in July and August in the villages of the Langhe and Roero

Monforte Jazz Festival – Open Jazz Festival in historic Monforte d’Alba in the heart of Barolo

Collisioni, Barolo – Not to be missed music festival with international headline bands

September

Asti Paliohistoric horse race and market in Asti (ladda ner broschyr)

Vandring & cykelturer

Asti och Piemonte är berömt för sitt böljande 1000-åriga vingårdslandskap som numera är upptaget på UNESCO:s världsarvlista, för sina många pittoreska byar och för vyerna mot de omgivande Alperna och Apenninerna. Norrut ligger de stora italienska sjöarna och ett par mil söderut Medelhavet. Trakten är som gjord för promenader och löpturer – bl.a. finns fina vandringsleder och löparspår i den närbelägna byn Vinchio. Trevliga cykelrutter finns det också gott om, liksom fina golfbanor. Bara någon eller några timmars bilväg bort finns flera av Italiens bästa skidorter, exempelvis det storslagna Sestriere där vinter-OS hölls 2006. Avstånd från Vaglio Serra: Sestriere 174 km, Artesina 107 km, Sauze d’Oulx 159 km, Pila 215 km, Courmayeur 230 km.

Rekommenderat

Hyr el-cykel – Utforska områdets cykelrundor

Fler cykelrundor – Långa som korta

Hiking trails – Vandra, utforska eller ta en löprunda

Annat

Skiing in Italy – A guide to the curious skier

Ski resort Via Lattea (Sestriere) – The pre-olympic resort

Städer värda ett besök

Närbelägna Asti, med romerska ruiner och storstilade medeltida palats och kyrkor, är väl värt ett besök, liksom den 2000 år gamla grannstaden Alba, hemort för den vita tryffeln. Storstaden Turin (Torino på italienska), på ca 50 km bilavstånd, erbjuder historisk arkitektur och ett brett utbud av shopping och nöjen – allt mot en storslagen fond av närbelägna alptoppar. Flera mindre städer, som Barolo, Barbaresco (båda berömda för sina viner) och Acqui Terme är också trevliga utflyktsmål.

Avstånd från Vaglio Serra till: Ort
Alba 40 km
Asti 25 km
Genua 110 km
Milano 130 km
Nizza Monferrato 4 km
Rom 600 km
Turin 85 km
Venedig 390 km
Verona 270 km